top

(brak)

(brak)

Tarta bez pieczenia

obiad

kolacja

przyjęcie

 

Składniki

  • dowolne bułki z Piekarni Jul-Ka
  • zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
  • szpinak – 1 garść
  • pomidorki koktajlowe – 1 garść
  • olej z pestek winogron – 1 łyżka
  • jaja – 4 szt.
  • mleko – ¼ szklanki; opcjonalnie jogurt
  • szczypta soli, pieprzu; garstka szczypiorku

 

Przygotowanie

Zmiksuj czerstwą bułkę, praktycznie dowolne pieczywo, jakie masz w domu. Można dodać szczyptę ziół np. prowansalskich. Rozgrzej na patelni tłuszcz i wysyp rozdrobnione pieczywo. To jest spód naszej tarty, następnie rozbij jajka, dodaj mleko lub jak nie masz, może być jogurt. Trzepaczką rozbij jajka i otrzymaną masę jajeczną wylej na spód z czerstwej bułki. Na wierzch tarty można wrzucić garść szpinaku, pomidorki koktajlowe, lub dowolne warzywa, które masz. Patelnię, na której przygotowujesz tartę, nakryj przykrywką i utrzymuj do ścięcia się masy jajecznej.

(brak)

Tarta bez pieczenia

KOSZYK

+

Koszyk jest pusty