
(brak)
Sandwich na niedzielny piknik z chleba „Jak dawniej” Jul-Ka
śniadanie
kolacja
przyjęcie
SKŁADNIKI:
-
1 okrągły bochenek chleba Jul-ka „Jak dawniej”
-
1 opakowanie szynki gotowanej
-
6 plastrów czerwonej cebuli
-
1 sztuka sałaty masłowa
-
8 sztuk pomidorów suszonych
-
6 plastrów sera żółtego
-
4 łyżki majonezu
-
4 łyżki musztardy
-
1 łyżeczka oliwy z suszonych pomidorów
- Sos sałatkowy włoski
-
3 łyżki wody
Przygotowanie
Z pieczywa Jul-Ka odkrój delikatnie górną część w ¾ jego wysokości. Środek dolnej części wydrąż.
Następnie obie części chleba posmaruj majonezem.
W miseczce wymieszaj sos sałatkowy z oliwą z pomidorów oraz musztardą.
Umytą sałatę wymieszaj z gotowym sosem. W wydrążonym bochenku układaj na przemian sałatę, wędlinę, pokrojone pomidorki, krążki cebuli oraz żółty ser.
Wypełniony bochenek przykryj odciętym wcześniej kapeluszem, a następnie pokrój na kilka części.
