top

(brak)

(brak)

Salmorejo - hiszpański chłodnik, zupa krem

obiad

kolacja

przyjęcie

SKŁADNIKI:

  • 7 dojrzałych pomidorów

  • 4 duże kromki czerstwego chleba lub bagietki

  • 3 ząbki czosnku

  • 80 ml oliwy

  • 2 gałązki rozmarynu

  • 1 szczypta soli

  • 1 szczypta pieprzu do smaku

 

Przygotowanie

Pomidory oparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze części i umieścić w wysokim naczyniu. Chleb namoczyć w wodzie, aby zmiękł. Do przygotowanych pomidorów dodać kawałki rozmokniętego chleba, oliwę, przeciśnięte ząbki czosnku oraz rozmaryn. Całość zmiksować – do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawić obficie solą i pieprzem. Schłodzić przez minimum 2 godziny.

(brak)

Salmorejo - hiszpański chłodnik, zupa krem

KOSZYK

+

Koszyk jest pusty