top

(brak)

(brak)

Pulpeciki chlebowe z sezamem, curry i szpinakiem

obiad

kolacja

SKŁADNIKI:

  • pełnoziarnisty chleb 300 gramów

  • mleko 150 mililitrów

  • Przyprawa do ziemniaków - 1 łyżka

  • sezam 10 gramów

  • jaja 3 sztuki

  • tymianek suszony 0.5 łyżeczki

  • bułka tarta 6 łyżek

  • młody szpinak 120 gramów

  • krem curry

 

Przygotowanie

Chleb pokrój na mniejsze kawałki, włóż do miski, zalej mlekiem, wymieszaj i poczekaj aż wchłoną płyn. Następnie odciśnij dokładnie. Na suchej patelni upraż nasiona sezamu. Odciśnięty chleb wymieszaj w misce z dwoma jajami, sezamem, dwiema łyżkami bułki tartej i tymiankiem. Odłóż ciasto do lodówki na 20 minut. Ostatnie jajko rozkłóć. Z ciasta formuj małe pulpety i panieruj je w jajku oraz bułce tartej. Gotowe układaj na blaszce z piekarnika i upiecz w 200 stopniach przez 10 minut. Szpinak umyj i osusz. Gotowe pulpeciki chlebowe można podawać w kremie curry posypane danie listkami szpinaku

(brak)

Pulpeciki chlebowe z sezamem, curry i szpinakiem

KOSZYK

+

Koszyk jest pusty