
(brak)
Pasta z makreli i wędzonego łososia
śniadanie
kolacja
przyjęcie
Składniki:
- pieczywo np. chleb wiejski z Jul-Ka
- 1 sztuka makrela wędzona
- 120 gramów łosoś wędzony
- 1 opakowanie sos sałatkowy francuski
- 4 sztuki jaja ugotowane na twardo
- 4 łyżki majonez
- pół pęczka koperku
- 1 cebula
- 1 szczypta pieprz czarny mielony
- 1 cytryna
Przygotowanie
Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miski.
Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj. Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę. Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem. Połącz wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek z chleba wiejskiego.
