top

(brak)

(brak)

Pasta z makreli i wędzonego łososia

śniadanie

kolacja

przyjęcie

 

Składniki:

  • pieczywo np. chleb wiejski z Jul-Ka
  • 1 sztuka makrela wędzona
  • 120 gramów łosoś wędzony
  • 1 opakowanie sos sałatkowy francuski
  • 4 sztuki jaja ugotowane na twardo
  • 4 łyżki majonez
  • pół pęczka koperku
  • 1 cebula
  • 1 szczypta pieprz czarny mielony
  • 1 cytryna

 

Przygotowanie

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miski.
Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj. Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę. Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem. Połącz wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek z chleba wiejskiego.

(brak)

Pasta z makreli i wędzonego łososia

KOSZYK

+

Koszyk jest pusty