
(brak)
Pasta jajeczna z fetą
śniadanie
kolacja
przyjęcie
Składniki:
- bułka fitnes z Jul-ka
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 100 g sera typu feta (z krowiego mleka)
- 1 łyżka majonezu
- 1 filiżanka rzeżuchy lub 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo: do garnka, zalać ciepłą wodą i zagotować najlepiej 6- 7minut licząc od momentu zagotowania wody. Następnie odcedź, obierz i pokrój w kosteczkę. Włoż do miseczki, dodaj pokrojoną w kosteczkę fetę i wymieszaj, dodaj majonez, rzeżuchę lub szczypiorek (trochę zachowaj do dekoracji), dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszaj, przełóż do miseczki . Podawaj najlepiej z bułką fitnes Jul-Ka
