top

(brak)

(brak)

ogórki faszerowane wiosennym twarożkiem

śniadanie

kolacja

 

Składniki:

  • 250 g serka śmietankowego
  • 6 rzodkiewek
  • 2 długie ogórki
  • 2 łyżeczki oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno
  • 1 mały pęczek cienkiego szczypiorku
  • ½ małego pęczka koperku
  • garść kiełków rzodkiewki (można zastąpić innymi lub dodać więcej koperku i szczypiorku)
  •  

 

Przygotowanie

Ogórki obrać, umyć i osuszyć. Odciąć końcówki, a następnie pokroić na 8 mniej więcej równych kawałków. Za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wydrążyć miąższ, uważając, żeby nie przebić ogórków na wylot. Ogórki lekko osolić i odstawić na 5 minut „do góry dnem”.
Szczypiorek oraz koper opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Serek wymieszać z olejem, zieleniną i rzodkiewkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ogórki osuszyć ręcznikiem papierowym. Do każdego włożyć porcję masy serowej. Wierzch posypać kiełkami.
Świetnym uzupełnieniem będzie pieczywo Pro IG JulKi.

(brak)

ogórki faszerowane wiosennym twarożkiem

KOSZYK

+

Koszyk jest pusty