top

(brak)

(brak)

Chleb z krewetkami i czosnkiem

śniadanie

kolacja

dla dzieci

Składniki

  • krewetki 250 gramów
  • pepperoni suszone 2 sztuki
  • chleb wiejski
  • ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • koperek 1 sztuka
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie

Dwie łyżki oliwy rozgrzej na patelni, dodaj posiekany czosnek oraz pepperoni.

Krewetki posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut.

Dołóż krewetki i smaż do momentu, kiedy zabarwią się na czerwono i będą gotowe. Pod koniec smażenia dodaj dla wzmocnienia smaku posiekane zioła.

Rozgrzej na patelni oliwę i włóż chleb, opiecz z dwóch stron. Ułóż na nim gotowe krewetki, skrop cytryną.

(brak)

Chleb z krewetkami i czosnkiem

KOSZYK

+

Koszyk jest pusty