(brak)
Chleb z krewetkami i czosnkiem
śniadanie
kolacja
dla dzieci
Składniki
- krewetki 250 gramów
- pepperoni suszone 2 sztuki
- chleb wiejski
- ząbek czosnku
- sok z cytryny
- koperek 1 sztuka
- natka pietruszki
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Dwie łyżki oliwy rozgrzej na patelni, dodaj posiekany czosnek oraz pepperoni.
Krewetki posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut.
Dołóż krewetki i smaż do momentu, kiedy zabarwią się na czerwono i będą gotowe. Pod koniec smażenia dodaj dla wzmocnienia smaku posiekane zioła.
Rozgrzej na patelni oliwę i włóż chleb, opiecz z dwóch stron. Ułóż na nim gotowe krewetki, skrop cytryną.